Specialisten

Anastasia Styling en Interieuradvies: samen zoeken naar sfeer en beleving

Wilt u uw woning een metamorfose geven, maar komt u er alleen of samen niet uit? Verliest u het overzicht of weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u geen tijd of geen inspiratie? Anastasia Styling en Interieuradvies kan u hierin bijstaan, adviseren en begeleiden.

Door harmonieus gebruik te maken van kleuren, vormen, materialen en contrastbeweging komt Anastasia tot een interieurontwerp. Dit combineert zij met jullie persoonlijkheid, wensen en woon- en leefsituatie. Zij kan het nieuwe interieurconcept visualiseren door middel van een moodboard, een kleuren- en materialenplan en een interieurontwerp.

Interieurspecialiste en –ontwerpster Anastasia Konijnendijk omschrijft zichzelf als ‘een spontane, leergierige en soms enorm eigenwijze kletskous met een grote belangstelling voor alles wat met interieur te maken heeft. Met een achtergrond in de mode en jarenlange ervaring als verkoopstyliste vindt haar werk zijn oorsprong in de creatieve kant van het interieurvak. Door dit te combineren met interieurontwerp weet zij als geen ander kleur, vormen en materialen treffend samen te brengen. Haar werk kenmerkt zich door een creatieve aanpak. “Er zit een duidelijke signatuur in mijn werkwijze”, zegt ze. “Ik ben altijd op zoek naar sfeer en beleving. Mijn filosofie luidt: een succesvol interieurontwerp begint altijd bij functionaliteit, harmonie in kleur- en materiaalgebruik, afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers.”

Meerwaarde

Anastasia neemt de tijd om met u te overleggen. Ze inventariseert uw wensen aan de hand van een gedegen intake-gesprek en een goede tussentijdse terugkoppeling. “Zo wil ik de juiste sfeer en persoonlijkheid van u herkennen en die laten terugkomen in het ontwerp. Na afloop overhandig ik u een map (A3-formaat) met uw persoonlijk voorstel. De presentatie van het ontwerp licht ik altijd mondeling toe. Mijn uitgangspunt is om een meerwaarde aan het interieur toe te voegen. Ik wil verder kijken dan alleen het mooi inrichten van de ruimte. De indeling moet ook functioneel zijn en passen bij uw persoonlijkheid en karakter.”

Een goed kleuradvies is soms lastig te bepalen. Behalve persoonlijke voorkeur speelt ook de tijd waarin we leven een belangrijke rol bij de toepassing van kleur in het interieur. “Trends kunnen inspirerend werken”, zegt Anastasia. “Maar u moet zich altijd afvragen: passen de trendkleuren wel bij u? Gaan de sfeer en het doel niet verloren? Behalve de kleuren zelf is vaak de combinatie van kleur en materiaalgebruik belangrijk. Met name de oppervlaktestructuur en textuur van een materiaal is vaak van grote invloed uit de uitstraling die een kleur heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de invloed van lichtinval. Ook die is namelijk zeer bepalend voor de juiste kleurkeuze.”

Ook verlichting speelt een belangrijke rol bij het eindresultaat. Wie op zoek is naar de juiste (sfeer)verlichting in de woning, maar daar niet goed uitkomt, kan bij Anastasia terecht. Met een goed afgewogen verlichtingsplan kan zij u inzicht geven in uw lichtbehoefte, functie en vorm. Een goed lichtplan kan het verschil maken in sfeer en beleving.

Kleurencombinaties

Overigens is het ook mogelijk om Anastasia te vragen voor interieuradviezen op deelgebieden. Misschien weet u best wat u wilt, maar wilt u alleen advies over de kleurencombinaties. Of heeft u een gerichte vraag over uw interieur en wilt u dat een deskundige er met een frisse, onbevangen blik naar kijkt. Een intakegesprek waarin uw wensen worden besproken, kan dan verhelderend werken. Anastasia geeft u direct mondeling kleur- en interieuradvies. Na afloop ontvangt u een korter samenvatting van de voorstellen per mail.

Ook bij de aanschaf van accessoires kan Anastasia u adviseren. Ook kan zij u helpen om us interieur een andere uitstraling te geven bij de verkoop van uw huis. Als gediplomeerd interieur- en verkoopstyliste kan zij eraan bijdragen dat uw woning aantrekkelijker gepresenteerd en dus sneller verkocht wordt. U kunt zelf aan de slag met de tips en adviezen, maar desgewenst kan Anastasia de uitvoering geheel of gedeeltelijk op zich nemen. Bijvoorbeeld als u opziet tegen de verbouwing en tegen het inkopen doen, of bang bent om het overzicht te verliezen. Door de juiste planning en communicatie met de vakmensen helpt Anastasia u om grip te houden op de realisatie van uw toekomstige droomwoning.

Anastasia Interieuradvies
www.anastasiainterieuradvies.nl
info@anastasiainterieuradvies.nl

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.