Specialisten

Hoeksch Hypotheekhuys: altijd de zekerheid van een advies op maat

Ruime ervaring in de branche, een groot regionaal netwerk en voeling met een brede en ook jonge klantenkring. Dat zijn de kwaliteiten en eigenschappen die Arwin de Koning van Hoeksch Hypotheekhuys onderscheiden van branchegenoten. Daarnaast is zijn bedrijf een onafhankelijk tussenpersoon, zodat hij uit het aanbod van een groot aantal geldverstrekkers precies de optie kan kiezen die het beste past bij de individuele klant.

Hoeksch Hypotheekhuys is weliswaar een éénpitter op de markt van hypotheken en verzekeringen, maar Arwin de Koning staat er niet alleen voor. Met zijn vak- en bijna-naamgenoot Arno de Koning en Stefan de Ruijter (VP Wonen) werkt hij intensief samen en gezamenlijk bestrijken ze een groot gebied. “We hebben de handen ineengeslagen en staan gezamenlijk garant voor ruim zestig jaar ervaring op het gebied van financieel advies”, legt Arwin uit. “Arno en Stefan bedienen vanuit VP Wonen de markt in Voorne-Putten en ik ben het aanspreekpunt voor de Hoeksche Waard.”

De woningmarkt is enorm in beroering, wat gevolgen heeft voor de positie van huizenkopers. Eens te meer een reden om je te laten bijstaan door een deskundige, vindt Arwin de Koning. “Voor bestaande woningen rezen de prijzen al langer de pan uit, maar inmiddels zien we dat er al boven de vraagprijs geboden wordt bij nieuwbouwwoningen. Of dat verantwoord is, hangt vooral af van de maandlasten. Het is goed om vooraf te laten berekenen wat je per maand kwijt bent bij het afsluiten van een hypotheek en of je je dat kunt veroorloven, ook wanneer je later in je leven eventueel met financiële of andere tegenvallers geconfronteerd wordt. In mijn adviezen houd ik rekening met dergelijke mogelijkheden, zodat je ook op lange termijn een hypotheek krijgt die bij je past.” De website van Hoeksch Hypotheekhuis biedt de mogelijkheid om zelf de maximale hypotheek, het financieren van je woning en de kosten per maand te berekenen.

Een lichtpunt noemt hij het feit dat nieuwbouwwoningen vrijwel altijd energieneutraal worden opgeleverd. “Veel gemeenten stellen dat zelfs als eis bij de realisatie van bouwplannen. Het geeft met name jonge kopers een buffer: als hun energiekosten laag zijn, kunnen ze dat verdisconteren in de maandlasten van hun hypotheek.”

Groot regionaal netwerk

Naast de samenwerking met VP Wonen heeft Hoeksch Hypotheekhuys een groot en gevarieerd netwerk opgebouwd. Arwin kent de regio als zijn broekzak en is dus ook goed op de hoogte van de specifieke kenmerken van de woningmarkt in de Hoeksche Waard. “We hebben goede contacten met verschillende projectontwikkelaars en weten wat er aan nieuwbouwplannen gerealiseerd gaat worden. Dat heeft als voordeel dat je de feiten kent en snel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen en plannen. Daardoor kun je heel gericht adviseren. Bovendien kan ook de gunfactor een rol gaan spelen wanneer je elkaar goed kent.”

Verder is Arwin geworteld in de regionale samenleving. “Ik ken veel mensen, zowel jongeren als ouderen, bijvoorbeeld door mijn betrokkenheid bij SHO. In de hypotheekwereld is de situatie ontstaan dat er relatief weinig jongeren voor dit vak kiezen. Hypotheek- en verzekeringsadviseurs zijn daardoor vaak mensen van middelbare leeftijd. Ik zie het als een uitdaging om voeling te houden met alle leeftijdsgroepen. Via mijn eigen netwerk kan ik goed bruggen slaan naar jongeren en met inleven in hun startpositie op de woningmarkt.”

Wie een huis koopt, staat op het punt een van de grootste aankopen in zijn leven te doen, met consequenties voor de lange termijn. “Toch – en dat is begrijpelijk – hebben veel kopers te weinig kennis en inzicht in de wereld van hypotheken en verzekeringen. Advisering en begeleiding door een deskundige is eigenlijk een must”, zegt Arwin. “Juist daarom staan persoonlijke aandacht, individueel advies en empathie met de klant bij ons voorop tijdens het gehele proces.”

Onafhankelijke tussenpersoon

Bijkomend voordeel is dat Hoeksch Hypotheekhuys een onafhankelijk tussenpersoon is, niet gelieerd aan een bank of andere geldverstrekker. “We zijn niet gebonden aan één aanbieder, waardoor we daadwerkelijk onafhankelijk kunnen opereren”, aldus Arwin. “Op basis van de informatie die we bij de klant hebben ingewonnen, gaan we op zoek naar de hypotheek die het beste aansluit bij diens financiële situatie en toekomstperspectief. We kijken daarbij ook of je recht hebt op subsidies, garanties, toeslagen, regelingen of teruggaven. Dat checken we bij gemeenten, (semi-)overheidsorganisaties, banken, verzekeraars en andere marktpartijen. Zo weet je zeker dat je maximaal profiteert van de mogelijkheden die er zijn en krijg je de zekerheid van professioneel advies. En waar banken zich steeds meer terugtrekken uit kleine en middelgrote gemeenten, staan wij middenin de lokale samenleving. Dat betekent: persoonlijk contact, flexibiliteit en, indien nodig, ook buiten kantooruren bereikbaar voor vragen en dienstverlening. Daarnaast zijn onze tarieven all-in, zodat je nooit voor nadelige verrassingen komt te staan.”

Daarnaast zorgt Hoeksch Hypotheekhuis voor bemiddeling, een correcte uitvoering, nazorg en vervolgadviezen. De organisatie is aangesloten bij KiFiD, de nationale klachtenorganisatie, en bezit het keurmerk Erkend Financieel Adviseur. Dat laatste is een garantie voor up-to-date kennis en expertise en professioneel advies bij startershypotheken, hypotheken voor doorstromers of het laten oversluiten van een hypotheek.Hoeksch Hypotheekhuys,
Steenenstraat 11, 3262 JL  Oud-Beijerland
T 0186 - 61 7248 info@hoekschhypotheekhuys.nl
www.hoekschhypotheekhuys.nl